hulegaard.eu

March 13, 2008

Fremtidig parkering

Filed under: Parkering, Rosengårdscentret — hulegaard @ 7:53 pm

Parkering er et emne, der optager ganske mange. Emnet kan også ophidse mange, hvilket talrige parkeringsvagter gennem årene kan snakke med om.  Det samme kan de travle bogholdere i private parkeringsfirmaer for så vidt også.  Antal p-pladser i forhold til behov er også et yndet emne. Hva´ med fremtiden?  To eksempler nedenfor: 

Fremtidsparkering

CAMBRIDGE, USA: Forskere har nu opfundet en futuristisk bybil, der kun behøver en halv parkeringsbås, når den skal parkere. Når man er steget ud af bilen, sørger bilen selv for at finde en bil af samme slags på parkeringspladsen. Her folder bilen sig så sammen, så den kun fylder halvt så meget, og parkerer så bag den anden bil ligesom en indkøbsvogn. Den pladsbesparende bil er dog indtil videre kun på tegnebrættet. (Ritzau/Reuters)

og et anderledes eksempel:

Rosengårdscentret i Odenses sydøstlige bydel er Danmarks 2 eller 3 største indkøbscenter afhængig af målingen af antal m2, omsætning eller kunde-gennemstrømning. Som en del konceptet er der gratis parkering.  -  Nu investeres omkring en halv milliard i den største enkeltudvidelse af centret siden starten.  Såfremt planerne bliver accepteret af Odense kommune, kan de 46.000 ekstra m2 indvies i 2010, herunder en tilførsel af 7-800 (fortsat!) gratis parkeringspladser. 

Og nu - mine damer (og herrer) bemærk centerdirektørens ord til pressen: “Kvinderne er indkøbschefer i familierne og udgør hovedparten af vores kunder. Det vil vi indrette os på (….) derfor overvejes at reservere nogen af parkeringshusets pladser ved nærindgangene….for kvinder”

Refleksion

I anledning af den netop (gudskelov :-) ) overståede Kvindernes kampdag udtalte den selvudnævnte “blærerøv” (Mads Christensen), at mændene snart kun har parallel-parkeringen tilbage. -  Måske var han for optimistisk :-) !

Husk at stille P-skiven!

Powered by WordPress