hulegaard.eu

March 25, 2007

Bedstefar bliver far

Filed under: Politik, forældre, børn — hulegaard @ 6:56 pm

For ganske nylig kunne man læse i en landsdækkende avis, at en 70-årig skulle være far (igen). Sagen var lidt mere interessant (synes nogle!?), eftersom der var tale om en landskendt politiker, der ventede barn med sin 38-årige yngre kvindelige partnerske.

Bedstefar og Bedstemoder

Takket været kunstig befrugtning (som det hedder på nu-dansk) er det indenfor de seneste måneder lykkedes en 69 årig spansk kvinde at få tvillinger. Lokalt på vores breddegrader fik en feminin efterlønsmodtager på 61 år en pige på Rigshospitalet i februar 2007 (endnu en vinkel på begrebet “efterløn” ;-) ).

Altsammen er det “planlagt“.   Der er ganske mange vinkler og tanker omkring dette emne. Det afhænger helt af, hvor læseren er i sit livsforløb.  Nogle mennesker blive tidligt gamle, andre bliver det (næsten) aldrig. Nogle har energi, andre har det i perioder - iøvrigt ofte afhængig af foreliggende udfordringer.

Den 70-årige landskendte politiker udtaler: ” Det med at få et barn er jo ingen sag!“  Med den forventede fødsel i august 2007 bliver “ham her” nr. 007.  Ja, i sandhed er der tale om genetisk spredning tilsat et kraftigt drys af selvglæde(?).

For at være tættere på den forventede 007 (afgjort et sympatisk træk ;-) )skifter han sit mandat udi Europaparlamentet med en folketingsplads ved et kommende valg - hvis han da bliver valgt (!?). Skulle “uheldet” være ude, er der jo altid valg til ældreråd.

Din digitale fjerpen er selv barnløs (så vidt vides ;-) ).  Man(d) kan have et glimrende liv både med og uden børn; det skal i sandhedens validerende interesse som link tilføjes, at jeg har meget at være tilfreds med.

Vil et barn med seniorer som forældre sige det samme? 

Der er findes en “kriminel lavalder”.  Burde der også være en i den modsatte ende?  Eller skal vi bare lade fostervandet flyde frit …….?

 

Powered by WordPress