hulegaard.eu

March 9, 2008

Grattis - sexede oldemor!

Filed under: Musik, Lill-Babs, Entertainer, Britta Svensson — hulegaard @ 12:51 am

Overskriftens sidste ord får mange til at tænke på et gammelt, tusse-gammelt rynket, halvsenilt, svagtrystende fruentimmer siddende ensomt på plejehjem i sine grå, meget grå blankslidte gevandter omgivet af sortindrammede familiebilleder og alskens hjælpemidler, medens to gigtplagede fingre omslutter en halvrøget brun damecerut,  hvorfra asken drysser ned på de gråslidte gulvtæppe fra forrige århundrede.

Vi er laaaaaaaangt fra dette indtryk!

Dagens 70-års fødselar

Britta Svensson blev født d. 9. marts 1938, altså i dag for 70 år siden. Der mange Britta Svenssoner i vores store naboland Sverige, men, menne, men der er kun een, som stortset alle kender, nemlig den - ekstremt velholdte - svenske entertainer m.m. ( http://www.lill-babs.com/ )

Lill-Babs

Refleksion

Alle, der har set hende live eller på TV, har erindringstråde om hende.  Jeg husker selv to “episoder”, der er brændemærket på min indre harddisc.

Episode 1 fandt sted i svensk TV 2. Vi er i slut-1980erne.  Den kendte og elskede skånske TV-vært med den grå krølle, det joviale udseende og den rolige diktion, (afdøde)Lasse Holmqvist kører regelmæssig sin voldsom populære udsendelse “Her är dit liv”.   Lill-Babs er naturligvis et selvskrevent emne. 

I løbet af udsendelsen kommer alle hendes 5 (eks-)ægtemænd ind. Knus, smil og tårer. Det lyder “rædsomt populært”, men tror mig, det var intens underholdning. Også jeg havde svært ved at kvæle mine tårer….

Episode2: En nu nedlagt natklub på Frederiksberg Alle i København var i kælderen rammen om hendes solo-optræden en lun maj-aften 2001.  Hun optræder solo i en alder af 63 år for fuld tryk.  Hun ligner en quinde medio fyrre.  Hun holder pause, går ned blandt publikum. Jeg “får tilladelse af min eks-hustru” til at hilse på.  Jeg møder hende blandt flere mænd i et cirkelafsnit mellem bordene.  Da min “tur” kommer, rækker jeg som mine forgængere min højre hånd høfligt frem, med det bredeste smil.  Hva´sker?  

Lill-Babs afviser min hånd - ser på mig med sit dynamiske ansigt, smilet kommer, intensiteten “skrues op” i hendes to øjne.  Hun nærmest kaster sig ind i min favn i et “real hug”, slipper fødderne til dansegulvet og jeg bærer hende i et øjeblik i et kunstnerisk (?)  og maskulint kram ( :-) ).   

Oldemor, fru Britta Svensson levede sine første to år med forældrene i en lille lejlighed ved jernbanestationen i Järvsö - ja-men, ja-men, det er da så mycka svært at forestille sig…. :-)

Grattis - Lill-Babs!

Powered by WordPress