hulegaard.eu

July 25, 2007

10 års fødselsdag

Filed under: Internet, Fødselsdag — hulegaard @ 8:11 am

Den 25.juli 1997 kom jeg første gang individuelt på nettet. Forunderligt, at der er gået 10 år idag.  Meget er naturligt sket globalt og privat på disse år. Internettet har betydet ganske meget i mit privatliv og sikkert også i læserens.

Internettet i 10 år

Mine seneste 10 år har budt på ganske mange interessante oplevelser såvel via min hjemmeside http://hulegaard.dk/  som mine weblogs, mit beskedne engagement i Second Life og sidst, men sandelig ikke mindst via min e-mail-konti. Sidstnævnte har været en revolution i den daglige skriftlige kommunikation, der tiltaler mig ganske meget.

E-mails har betydet en hurtigere og sikrere (?) kommunikation med omverden, såvel nationalt som internationalt. Der er skabt kontakt med mennesker af forskellige aldre og køn, som jeg ellers aldrig ville have mødt og/eller vekslet nogle ord med.  Der er skabt gode, mange glimrende og i få tilfælde meget nære(nde) og længerevarende relationer takket været dette medie.

Nogle påstår, at webloggen vil afløse e-mailen.  Jeg tror på en fortsat separation i lang tid fremover af såvel weblogs, e-mail som websites.  Hver for sig og sammen har de forskellige formål og operationelle funktioner.  Det sker i et tæt kommunikativt og teknisk integreret samspil med telefoni og SMS.

De seneste år har i den grad perspektiveret internettets brugsmuligheder.  Forretningskoncepter, handel på nettet, e-learning, home-banking, bestilling af rejser m.m. samt f.eks. den mere personlige underskrift digital signatur for blot at nævne nogle områder.

Fremtidens internet

Det fortrinlige Innovation Lab vurderer fremtiden som citatet:

Fire hovedtendenser vil de næste ti år modnes og betyde mere for menneskeheden, end både bilen og fjernsynet tilsammen. Den vigtigste tendens er, at internettet forsvinder – ind i alting. ”The Internet of Things” kalder man allerede i dag den udvikling, der sker indenfor RFID-teknologien. Små radiochips til blot få ører vil blive indbygget i hver eneste lille dims på jordkloden. Alt lige fra snørebånd til sneskovle vil være født med en RFID-tag på størrelse med et sandkorn. Taggen vil koble enhver genstand på nettet og gøre verden til et gigantisk internet med de fordele og risici det medfører.I fremtiden vil man google sine nøgler og virusbeskytte sine underbukser. Enhver producent vil kunne have en løbende digital dialog med kunderne. F.eks. vil mejeriet kunne bede kunden om at evaluere yoghurten i samme øjeblik, man sætter den tilbage i køleskabet. De enorme mængder af opkoblede objekter vil give fantastiske muligheder for konstruktion af tjenester, der kan udnytte, at samfundet går fra at være online til onsite.”

Lad se, lad se.  Udviklingen har før lavet nogle finurlige turn-arounds grundet uforudsete hændelser,  men det er ihvertfald sikkert, at internettet også de næste > 10 år vil være en konstant udviklingsfaktor for de fleste af verdens mennesker. 

10 år fyldt af interessante oplevelser :-)

Klik for mere fødselsdagslagkage 

Next Page »

Powered by WordPress